In Gods naam – Bastiaan Ragas

Op dinsdag 28 November 2023, 20:15 uur

speelt acteur en zanger Bastiaan Ragas

zijn voorstelling ‘In Gods naam’ in het

Posthuis Theater in Heerenveen.

De voorstelling is een samenwerking tussen de Protestantse Kerk en Nachtzon Media. We hebben een beperkt aantal kaarten voor de voorstelling: 1 + 1 gratis voor € 5,- via pkn.oldeberkoop@gmail.com

In Gods naam”

Hoe ga je in godsnaam met het leven om? In een tijd vol onzekerheden, onrust en verandering zoekt Bastiaan Ragas naar antwoorden in een eeuwenoud verhaal. 

Bastiaan, katholiek geboren, is enkele jaren geleden gegrepen door de verhalen uit de Bijbel. Via een vriendschap met een predikant heeft hij zich verder verdiept in de context van deze oerverhalen. Veel van zijn generatiegenoten zijn onbekend met deze verhalen of hebben ze afgeserveerd op grond van eenzijdige uitleg. Door het lezen en bestuderen van deze teksten is Bastiaan ervan overtuigd geraakt dat deze verhalen ook van onschatbare waarde zijn voor onze tijd. 

In een avondvullende voorstelling gaat hij kriskras door de Bijbel en licht hier bekende en onbekende verhalen uit. Soms schurend, altijd in dialoog met de zaal, soms kwetsbaar en confronterend. Verhalen over angst, liefde, hoop en moed. Op kunstige wijze verweeft hij zijn herkenbare persoonlijke levensvragen met de verhalen uit de Bijbel. Hij leest voor uit de Evangeliën, zingt uit de Psalmen (op eigen wijze) en oreert met Spreuken. 

Tegenspeler Yvonne van den Eerenbeemt neemt verschillende rollen uit de verhalen aan en roept Bastiaan en het publiek soms tot de orde: ‘Dit staat er helemaal niet, ook al is het wel altijd zo uitgelegd’. Soms speelt de acteur God, een (stille) getuige of een figurant. Een multi-instrumentalist,Martijn Beekers, geeft muzikale ondersteuning en rijgt moeiteloos het repertoire van Elvis, Spirituals, Bach en Hazes aan elkaar.

Wij hopen van harte dat u samen met ons deze voorstelling wilt bezoeken.

Mocht u geen vervoer hebben, we regelen dat graag voor u. Laat het Rinie Pen even weten op 

06-58904590 of via pkn.oldeberkoop@gmail.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *